Edit

Despre noi

Investim continuu in aparatura medicala de top si perfectionarea echipei medicale, astfel ca in acest moment avem cea mai moderna si dotata clinica oftalmologica din Transilvania.

Contact

Clip-on, lentile heliomate sau ochelari de soare cu dioptrii?

  • Acasa
  • -
  • Servicii si produse
  • -
  • Clip-on, lentile heliomate sau ochelari de soare cu dioptrii?

Clip-on, lentile heliomate sau ochelari de soare cu dioptrii?

  În special în anotimpurile călduroase, dar nu numai, ochii noștri au nevoie de o protecție în plus împotriva razelor solare și cei care nu purtăm ochelari de vedere, optăm de obicei pentru o pereche de ochelari de soare. Dar, de cele mai multe ori, purtătorii de ochelari de vedere sunt puși în fața unei decizii grele atunci când vine vorba protecția ochilor împotriva razelor UV.

  Să opteze pentru rame care au clip-on de soare și să folosească clip-on-ul la nevoie? Săaleagă lentilele heliomate și să îmbine ambele necesități într-un singur ochelar? Sau să aibă două perechi de ochelari, una pentru vedere și una separat de soare cu dioptrii? În acest articol ne propunem să prezentăm pe scurt avantajele și dezavantajele fiecărei variante, astfel încât să poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine în cazul tău!

Clip-on

  Această variantă reprezintă opțiunea cea mai economică deoarece sunt rame care vin însoțite deja cu clip-on, nu trebuie să îl achiziționăm separat. Ramele care au clip-on pot să pară ca un ochelar de soare, întrucât forma clip-on-ului imită perfect forma ramei. Lentila este colorată în cele mai multe cazuri 80%, suficient de închisă pentru a oferi un confort ridicat. Deci, va fi ca și cum ai avea un accesoriu chic pe față! Chiar dacă este o soluție ingenioasă, suntem limitați în ceea ce privește ramele, deoarece există o gamă mai restrânsă din care putem alege, comparativ cu ramele de vedere simple.

  De asemenea, lentila pe care o are acest clip-on are, de obicei, protecție UV 400 iar unele sunt și polarizate. Polarizarea ne redă imaginea mult mai naturală, culorile mai vii și contrastul mai puternic. Ele vin cu o diversitate de culori, de la cele clasice: maro, verde, gri; până la cele mai îndrăznețe: albastru, roz, mov, galben, etc. (unele au chiar și efect de oglindă) și să nu mai spunem că sunt unele rame care vin cu 3-4 variante de culori.

Lentile heliomate

  Lentilele heliomate sunt unele dintre cele mai frecvente lentile cerute de către clienți deoarece ele îmbină 2 perechi de ochelari într-unul singur. În interior, aceste lentile sunt transparente și estetice, iar în exterior, la lumina naturală, ele se închid în funcție de ultraviolete. Pe suprafața lentilelor heliomate putem aplica diverse tratamente pentru protecție și rezistență, astfel încât să poată fi utilizate pentru diverse activități.

  Avantajele lor sunt faptul că se adaptează în funcție de nevoile purtătorului și oferă un confort sporit, dar ne și protejează de razele UV într-o oarecare măsură. De asemenea, dacă în trecut puteam să alegem doar culorile gri și maro, acum avem o paletă largă de culori: de la cele mai neutre până la cele mai fashion. Culoarea lentilelor ar trebui aleasă în primul rând în funcție de confortul purtătorului și în al doilea rând de culoarea ramei aleasă.

  În ceea ce privește dezavantajele, ele nu ne ajută foarte mult la condus, deoarece nu se închid în procent maxim din cauza parbrizului care blochează razele UV. Bineînțeles, sunt variante de lentile heliomate care se închid mai tare și in mașină și sunt speciale pentru condus, dar nici acestea nu se închid la maximum și in interior au un procent de colorare care poate fi deranjant pentru unele persoane.

  Lentilele heliomate se potrivesc aproape în toate cazurile, sunt mici excepții în cazul în care sunt dioptrii forte și lentilele trebuie subțiate la cel mai ridicat grad sau atunci când unii furnizori de lentile nu produc anumite tratamente în combinație cu lentilele heliomate.

Ochelarii de soare cu dioptrii

   Ochelarii de soare cu dioptrii reprezintă varianta cea mai corectă din punct de vedere medical deoarece ne permite să optimizăm gradul de închidere al lentilei în funcție de necesitățile clientului dar și pentru că avem opțiunea de a pune diverse tratamente și filtre pe lentile. De exemplu, putem opta pentru filtru polarizant, care oferă mult mai mult decât protecție împotriva soarelui. Lentilele polarizante asigură: reducerea luminii orbitoare, protecție 100% UVA/UVB, percepția naturală a culorilor, claritate fără egal a vederii, reducerea considerabilă a strălucirii, mărirea contrastului.

  De asemenea, putem aplica tratamente pentru rezistență și întreținere, astfel încât să ne putem folosi de ei pe o perioadă cât mai îndelungată. În ceea ce privește antireflexul, aici avem opțiunea să îl aplicăm pe interiorul lentilei, astfel încât să nu se vadă culoarea lui pe lentila colorată și să fie cât mai estetic.

  În cazul lentilelor de soare cu dioptrii poți opta pentru diverse culori sau combinații: culori neutre, culori puternice, aspect tip-oglindă, aspect degrade, etc. Comparativ cu lentilele heliomate, ochelarii de soare cu dioptrii reprezintă perechea a doua de ochelari și trebuie să îi ai mereu la îndemână, să îi schimbi cu cei de vedere atunci când îți desfășori activitățile în aer liber, aspect care poate fi considerat incomod, dar odată ce simți beneficiile acestor lentile înțelegi importanța lor. Și cui nu-i place să aibă mai multe perechi de ochelari?

  În concluzie, toate aceste variante ne oferă protecție împotriva razelor UV și fiecare are particularitățile sale. În oricare dintre opticile Ophtalens T consilierii noștri te vor ajuta să găsești soluția cea mai potrivită pentru tine și să iei o decizie!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *