Edit

Despre noi

Investim continuu in aparatura medicala de top si perfectionarea echipei medicale, astfel ca in acest moment avem cea mai moderna si dotata clinica oftalmologica din Transilvania.

Contact

Două soluții inedite pentru miopie

  • Acasa
  • -
  • Afectiuni oculare
  • -
  • Două soluții inedite pentru miopie

Ortokeratologia și  MiYOSMART –Două soluții inedite pentru miopie

 Miopia este unul dintre cele mai frecvente defecte de vedere, având cauze genetice, aproximativ 85% din părinții care au miopie transmit și copiilor lor. Având în vedere că trăim în era tehnologiei și că tot mai multe activități se desfășoară în fața ecranelor, petrecem ore în șir la calculator iar mușchiul ciliar este suprasolicitat prin contracție excesivă, ceea ce poate duce la apariția miopiei.

  Miopia este un viciu de refracție care se manifestă prin dificultatea de a vedea clar obiectele la distanță, în timp ce la aproape totul este limpede. Forma ochiului este alungită atunci când discutăm despre miopie, iar razele care vin de la un obiect se focalizează înaintea retinei, și nu pe retină cum ar fi în mod normal. Se corectează cu lentile divergente, având valoarea pe minus. Deși sunt mai multe soluții când vine vorba de a stopa sau corecta miopia, astăzi ne vom referi la două variante care ne ajută în regresia ei, și anume lentilele de contact de noapte Z-Night de la Ocularia și lentilele aeriene Miyosmart de la HOYA.

Ortokeratologia – lentile de contact de noapte Z-Night

Ortokeratologia reprezintă una dintre cele mai performante soluții de management ale miopiei.

✅Metodă care te eliberează de ochelari sau chirurgie.

✅Obţii o acuitate de până la 100% pe durata întregii zile.

✅O metodă sigură, fără alergii sau senzație de ochi uscat.

✅Porţi lentila toată noaptea şi vezi bine toată ziua.

✅Ortokeratologia încetineşte progresul miopiei.

✅Adaptarea se face cu precizie maximă şi este minim invazivă.

 Ortokeratologia utilizează lentile de contact Z-Night cu “geometrie inversă”, ceea ce duce la aplatizarea blândă a corneei. Prin aplatizarea corneei, se reduce puterea de focalizare a ochiului iar astfel se reduce miopia. Lentilele de noapte Z-Night de la Ocularia se adresează atât copiilor, cât și adulților.

Aceste lentile se aplică noaptea înainte de culcare și se scot din ochi dimineața, iar pe parcursul zilei asigură o vedere clară fără a mai fi nevoie de ochelari. Cum funcționează? Prin purtarea acestor tip de lentile minim 6 ore pe noapte, lentila aplatizează corneea pe centrul ei și se efectuează o remodelară blândă a acesteia din urmă, corectând  astfel miopia și astigmatismul. Tehnologia folosită în fabricarea lor permite oxigenului să treacă prin lentilă pentru a contribui la procesul de regresie al miopiei. Acest pas trebuie repetat în fiecare noapte, deoarece efectul său este reversibil; dacă lentilele nu sunt utilizate în mod constant, acuitatea vizuală revine la cea de dinainte în aproximativ 72 de ore.

  Aceste lentile reprezintă una dintre cele mai sigure metode de corecție a miopiei în condițiile utilizării lor în modul recomandat de medicul oftalmolog, cu o igienă riguroasă și cu efectuarea controalelor periodice necesare. Mai întâi se fac câteva investigații prin care se constată dacă pacientului i se recomandă utilizarea acestui tip de lentile și dacă răspunsul este unul afirmativ, se fac câteva măsurători precise pentru a personaliza lentila și a i se asigura o acomodare cât mai ușoară. După ce sunt comandate lentilele cu parametrii prescriși de medicul oftalmolog, el vă va instrui în vederea utilizării corecte ale lor și vă va îndruma pe parcursul perioadei de acomodare. Adaptarea acestor lentile se face cu ajutorul ghidurilor producătorului, pe baza truselor de probă sau unui software de calcul de înaltă precizie.

  Bineînțeles, la început se vor programa ulterior controale periodice pentru a urmări modul în care miopia regresează și se va măsura acuitatea vizuală până se va ajunge la rezultatul cel mai bun, acesta fiind diferit de la caz la caz. În primă fază, se va comanda Pachetul Initial care conține setul de lentile însoțit de câte o soluție pentru igienizare Progent, care trebuie utilizată o dată la două săptămâni și o soluție Menicare Pure, care se folosește o dată la 30 de zile. De asemenea, kitul mai conține un suport în care se depozitează lentilele Z-Night și o ventuză care facilitează aplicarea lor. Lentilele sunt valabile un an de zile, urmând ca mai apoi să achiziționați un alt set, Pachetul Replace, care la fel va fi însoțit de suportul de lentile, ventuză și de soluțiile aferente, în fiecare an adăugându-se un număr mai mare.

MiYOSMART– lentile revoluționare pentru ochelari

  Pe de altă parte, dorim să discutăm despre o noutate în lumea opticii medicale, și anume lentilele Miyosmart de la Hoya. Aceste lentile reprezintă o metodă eficientă de gestionare a miopiei și poate fi prescrisă copiilor de orice vârstă, putând încetini progresia miopiei la copii cu până la 60% în aproximativ 3 ani de zile. Ele sunt bazate pe tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments = Segmente Multiple Încorporate de Defocalizare). După cum ne sugerează și numele, această lentilă conține o suprafață de tratament neclară în formă de inel care conține 400 de segmente circulare cu valori pozitive și o zonă clară de 9 mm care corectează problema oculară. Așadar, atunci când pacientul alternează cele două zone, vederea este clară și are loc o regresie treptată a miopiei.

  Chiar dacă este o lentilă relativ nouă pe piață, aceasta și-a câștigat încrederea purtătorilor dar și a medicilor oftalmologi în peste 20 de țări datorită rezultatelor pozitive a aproximativ 500.000 de pacienți dar și a studiilor făcute cu ani în urmă care demonstrează eficacitatea acestei inovații. Tot datorită acestor lucruri dar și a parteneriatului de lungă durată cu Hoya Lens, ne-a câștigat încrederea și nouă.

  Personalul Clinicii Ophtalens T, de la medici oftalmologi până la consultanții noștri în vânzări au participat la cursuri de instruire organizate de furnizorul acestor lentile și putem spune că avem cunoștințele și aparatura necesare pentru a le recomanda pacienților noștri. Bineînțeles, ca orice tratament prescris, înainte se va efectua o consultație preliminară pentru a vedea dacă este cea mai bună soluție în cazul copilului dumneavoastră și dacă este, se vor efectua o serie de măsurători pentru a oferi un rezultat cât mai satisfăcător în adaptarea lor.

  În concluzie, atât lentilele de contact Z-Night de noapte, dar și lentilele pentru ochelari Miyosmart oferă două soluții inedite pentru regresia miopiei și o consultație în prealabil dar și o bună comunicare cu medicul oftalmolog poate contribui la alegerea celui mai bun tratament pentru copilul dumneavoastră.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *