Pacienții cu probleme de vedere precum miopie, hipermetropie sau astigmatism, pot să-şi corecteze aceste deficienţe cu ajutorul LASER-ului EXCIMER.
Chirurgia LASER EXCIMER presupune eliminarea unei cantitati de tesut din cornee prin subțiere, lucru care determină ca imaginea să se proiecteze corect pe maculă. Pentru a fi un pacient eligibil pentu acest tip de intervenție, grosimea corneei trebuie permită aplicarea laserului și să nu existe semne de cataractă sau probleme de fund de ochi.
La Clinica Ophtalens T stabilirea eligibilității pentru intervenția cu LASER EXCIMER se realizează în cadrul unei consultații cu indicație chirurgicală și cu efectuarea unor investigații specifice precum Topografia Corneeană Ultrasonică și Pahimetria prin care se determină grosimea corneei (Pentacam).
Intervenţia chirurgicală cu LASER EXCIMER durează mai puţin de un minut, în funcţie de numărul de dioptrii. Operaţia nu e dureroasă, dar poate să apară post-operator o stare temporară de disconfort la lumină sau o senzație de corp străin.
Intervenția cu LASER EXCIMER se realizează prin două tehnici. Prima tehnică se numeşte LASIK şi constă în detaşarea unui „flap” din cornee și aplicarea laser-ului care şlefuieşte corneea.
La Clinica Ophtalens T, intervenția cu LASER EXCIMER se realizează prin cea de-a doua tehnică, numită PRK care constă în înlăturarea stratului exterior al corneei (epiteliu), după care laserul lucrează în grosimea corneană (stromă). Se administrează antibiotic și se poziționează o lentilă de contact terapeutică care se poartă aproximativ 1 săptamână post-operator. In urma intervenției cu LASER EXCIMER prin tehnica PRK, corneea trebuie să se reepitelizeze. Astfel, timp de aproximativ 3 zile după intervenție, pacienții resimt fotofobie, senzație de corp străin sau chiar durere de intensitate variabilă. Acestea pot fi insa ameliorate prin administrarea unui tratament antiinflamator si antialgic, împreună cu tratamentul reepitelizant.
Pentru pacienţii care nu sunt eligibili pentru intervenția cu LASER EXCIMER, există și alte variante pentru corectarea dioptriilor. Este vorba de chirurgia refractivă cristaliniană (CRC) care presupune implantarea unui cristalin artificial multifocal (care oferă şansa vederii clare, fără ochelari, atât la distanţă, cât și la aproape) sau a unui cristalin artificial multifocal toric (care corectează și astigmatismul).
Dacă vrei să scapi de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact, tot ce trebuie să faci este să ne faci o vizită!
Ne găsești în Cluj-Napoca, Bld. 21 Decembrie 1989, nr. 137 mezanin.
Apelează +40 264 448824 sau intră pe https://ophtalens.ro/programari-online/ și fă-ți acum o programare!
Te așteptăm!